Izvor:
26.07.2016 u 01:57
0

INCIDENT U SLOVAČKOJ: Srbin upao u Predsedničku palatu!

Jedan državljanin Srbije preskočio je ogradu oko Predsedničke palate i upao u rezidenciju slovačkog predsednika Andreja Kiske, prenela je slovačka agencija TASR. Ovo je drugi sličan incident za mesec dana, ali za razliku od prvog slučaja kada češki državljanin nije odmah uhvaćen, srpskog državljanina je obezbeđenje odmah uhvatilo u nedelju u podne i predalo i predala ga policiji.

Priveden muškarac je tvrdio da ga je neko jurio i da je želeo da se negde sakrije – rekao portparol Prdsedničke palate Roman Krpelan.

Nije poznato kakve eventualne sankcije očekuju srpskog državljanina, navodi slovačka agencija.

U junu je češki državljanin identifikovan kao Milan K. preskočio ogradu i upao u baštu a zatim ušao u zgradu na službeni ulaz. Otišao je na gornji sprat gde je aktivirao alarm, ali je obezbeđenje procenilo da je alarm bio lažni i nije reagovalo. Nakon 20 minuta provedenih u zgradi, muškarac je otišao a da nije ništa ukrao, niti oštetio. Incident su snimile sigurnosne kamere a na snimku se vidi lice muškarca koji je posle dva dana uhapšen, ali je kasnije pušten. Ovaj incident doveo je do ostavke šefa službe za obezbeđivanje zvaničnika Radovana Horvata koja, međutim, stupa na snagu 1. januara 2017. godine

Tanjug
Foto: Twitter/reginarusz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter