Izvor:
19.03.2018 u 00:02
0

HAOS U KIJEVU: Grupa Rusa sprečena da glasa, izborna komisija poziva UN da reaguje!

Pristalice nacionalističkih organizacija sprečile su danas u Kijevu više od 20 ruskih birača da stignu do izbornog mesta i glasaju u ruskoj ambasadi u glavnom gradu Ukrajine.

Tim povodom oglasio se i član ruske Centralne izborne komisije Vasilij Lihačov, koji kaže da o tome treba da budu informisan i generalni sekretar UN.

Kako prenose ruski mediji, pozivajući se na izjave policajaca koji su u kordonu obezbeđivali rusku ambasadu, ruski glasači nisu mogli da uđu u zgradu, niti da prođu prvi kordon koji su ispred policije napravile pristalice nacionalista.

Došlo je i do verbalnih napada, a da bi policija sprečila dalje incidente uz pratnju je sprovela odatle nekoliko ruskih državljana.

Situacija je sada ispred ambasade mirna, a policijski kordon je i dalje ispred zgrade.

Lihačov je rekao da je veoma važno odmah o tome informisati i Savet Evrope i OEBS.

U Rusiji se danas održavaju predsednički izbori. Aktuelni predsednik Vladimir Putin važi za favorita, a ima sedam protivkandidata.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter