Izvor:
23.03.2018 u 03:46
0

PANIKA I EVAKUACIJA LJUDI U ITALIJI: Kad su čuli borbene avione u Milanu prekinuli nastavu u školama!

Vojni avioni koji su probili zvučni zid izazvali su pravu paniku nad severnom Italijom.

Telefoni su se usijali od mnogobrojnih poziva upomoć. Agencije prenose da su dva italijanska borbena aviona poslata su da presretnu francuski putnički avion koji je izgubio kontakt sa talijanskom kontrolom letenja.

Prestravljeni stanovnici Lombardije zasuli su pozivima hitne službe oko finansijskog centra Milana i alpskoga područja Val daoste. U Bergamu je zbog predostrožnosti evakuisana zgrada suda, a u nekoliko škola je prekinuta nastava.

Er fransov "boeing 777" izgubio je kontakt sa italijanskom kontrolom letenja dok je preletao severni deo zemlje, zbog čega su dva jurofajtera F-2000 poslata u presretanje, kaže se u saopštenju italijanskih vojnih snaga.

Čim je posada francuskoga putničkog aviona uspostavila vezu sa kontrolom letenja, borbeni avioni su se vratili u bazu. Nije objavljeno zbog čega je radio veza prekinuta.

Vetar i niska temperatura još više su pojačali jačinu zvučnog udara zbog kog se na noge digao sever Italije.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Jerusalem_Post

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter