Izvor:
23.03.2018 u 15:53
0

EU povukla svog ambasadora u Moskvi na konsultacije!

EU je jutros povukla svog ambasadora u Moskvi i naložila mu da se vrati u Brisel radi konsultacija u vezi sa napadom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja nervnim agensom u Velikoj Britaniji.

Lideri EU su na samitu u Briselu pružili potpunu podršku Britaniji i odlučili da preduzmu ovu "meru" protiv Moskve, prenela je agencija AP.

Holandski premijer Mark Rute rekao je da je ambasador "pozvan da se vrati radi konsultacija u Brisel", naglasivši da je reč o "meri" nikako "sankciji" i da ambasador nije povučen iz ruske prestonice.

Skripalj i njegova ćerka Julija 4. marta pronađeni u nesvesnom stanju na klupi u Salisburiju, nakon čega su hospitalizovani i nalaze se u teškom stanju.

Britanske vlasti optužile su Rusiju za trovanje, što je Moskva odbacila.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter