Izvor:
01.08.2016 u 13:07
0

PAPA PORUČIO: „Ne izjednačavajte ISLAM sa NASILJEM – i mladi u Evropi su LIŠENI IDEALA!“

Papa Franja rekao je danas da ne izjednačava islam sa nasilje, navodeći da hrišćani mogu da budu isto toliko smrtonosni i upozorio da Evropa svoju omladinu gura u terorizam,

Mislim da nije ispravno izjednačavati islam sa nasiljem. U gotovo svakoj religiji ima neka mala grupa fundamentalista. I kod nas ih ima – rekao je papa objašnjavajući svoju odluku da ne pomene islam kada je osudio brutalno džihadističko ubistvo katoličkog sveštenika u Francuskoj, za koje je odgovornost preuzela takozvana Islamska država.

Ako treba da govorim o islamističkom nasilju, treba da govorim i o hrišćanskom nasilju. Svaki dan u novinama vidim nasilje u Italiji, ovaj je ubio svoju devojku, onaj taštu, a svi oni su kršteni kao katolici – rekao papa Franja novinarima tokm posete Poljskoj, prenosi AFP.

Prema njegovim rečima, religija nije pokretačka sila iza nasilja. Može se ubiti jezikom isto kao nožem, rekao je on, aludirajući na jačanje populističkih partija koje podstiču rasizam i ksenofobiju.

Koliko je mladih u Evropi lišeno ideala i bez posla, pa se okreću drogi, alkoholu i fundamentalističkim grupama – kazao je papa.

Tanjug
Foto: Twitter/latimes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter