Izvor:
01.08.2016 u 13:38
0

„OSEĆAM I RAZUMEM TAJ STRAH“: Šef londonske policije tvrdi da je pitanje vremena kada će ISLAMISTI napasti BRITANIJU!

Velika Britanija ne može biti u potpunosti zaštićena od terorizma i napada sličnih onima koji su se nedavno dogodili na evropskom kontinentu, a pitanje je vremena kada će se dogoditi i u Britaniji, izjavio je u nedelju šef londonske policije Bernar Hogan-Hau.

Upozorenje šefa Metropolitan policije objašnjava postojeću procenu o "ozbiljnim pretnjama" međunarodnog terorizma, a usledilo je posle niza napada u Nemačkoj i Francuskoj, od kojih su neki povezani s islamskim ekstremistima. Hogan-Hau je rekao da su ljudi u Britaniji sve više zabrinuti da su oni sledeći na udaru.

Osećam i razumem taj strah i kao policijski zvaničnik zadužen za sprečavanje takvog napada znam da želite da vas razuverim. Bojim se, međutim, da to ne mogu u potpunosti da učinim – naveo je šef londonske policije u tekstu objavljenom na svom blogu koji je objavio Mejl on sandej.

Već dve godine pretnje su ocenjene kao ''ozbiljne''. To znači da je napad vrlo verovatan – može se reći da je pitanje ''kada, a ne ako'' – rekao je Hogan-Hau, prenela je Hina.

Novi britanski ministar bezbednosti Ben Valas kazao je da se sastao s vlasnicima najvećih trgovačkih centara u zemlji kako bi s njima razgovarao o njihovim bezbednosnim planovima.

U svetlu događaja u Francuskoj i Nemačkoj vlada želi da osigura da trgovački centri i stadioni, gde se okuplja masa ljudi, dobiju potrebnu podršku – rekao je on za Sandej tajms.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter