SVE ZAVISI OD MOSKVE: Tramp odložio uvođenje dodatnih sankcija Rusiji!

 

 

 Američki predsednik Donald Tramp odložio je uvođenje dodatnih sankcija Rusiji i verovatno ih ni neće odobriti ukoliko Moskva ne izvede novi sajber napad, ili ne napravi neku drugu provokaciju, izjavio je visoki zvaničnik američke administracije.

  Američka ambasadorka u UN Niki Hejli rekla je u nedelju da Vašington priprema nove sankcije Rusiji zbog podrške sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu, ali je neimenovani zvaničnik Rojtersu rekao da je "ambasadorka ovoga puta istrčala pred rudu". Neimenovani zvaničnik administracije SAD rekao je da je Tramp zabrinut da bi nametanje dodatnih sankcija odmah nakon udara na čelu sa SAD protiv snaga Asada, koga Rusija podržava, omelo njegove napore da s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom postigne dogovore o borbi protiv islamskog ekstremizma, bezbednosti na internetu i drugim pitanjima.

 Tramp je izrazio zabrinutost da bi, ukoliko administracija ne postupi obazrivo, tenzije između Vašingtona i Moskve - koje su već na najnižem nivou otkako je Hladni rat okončan - mogle da opasno eskaliraju. Upitana za komentar, Bela kuća je dala odgovor identičan odgovoru portparolke Sare Sanders, a to je da "razmatraju dodatne sankcije protiv Rusije i odluka će biti doneta u bliskoj budućnosti".

Ipak, još jedan visoki zvaničnik administracija SAD kaže da je ambasadorka Hejli pomalo ishitreno postupila kada je najavila nove sankcije.

- O sankcijama se diskutovalo, ali je odlučeno da se sa njima sačeka neko vreme - pojasnio je on.

U ponedeljak je američka administracija optužila hakere koje podržava ruska vlada za globalni sajber napad na rutere i drugu kompjutersku opremu,

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost