Izvor:
04.08.2016 u 18:59
0

NEMA MIRA U UKRAJINI: Rat u Donbasu se nastavlja!

Predstavnik Donjecke Narodne Republike u Kontakt grupi, Denis Pušilin, upozorava ukrajinsku stranu da ukoliko ne bude ispoštovala Minski sporazum, rat se nastavlja – krivicom Kijeva.

Prve tačke Minskog sporazuma predviđaju potpuni prekid vatre u Donjeckoj i Luganskoj oblasti Ukrajine, razmeštanje snaga duž linije razdvajanja u Donbasu, monitoring i verifikaciju režima prekida vatre od strane OEBS-a, kao i povlačenje teškog naoružanja uz nadzor OEBS-a.

Prema rečima Pušilina, situacija u regionu se komplikuje iz dana u dan. Predstavnik DNR je optužio je da ukrajinsku stranu da se ne pridržava svojih obaveza.

– Situacija ostaje napeta. Ona u svakom trenutku može da eksplodira i preraste u rat. Ako Ukrajina ne bude poštovala makar tri tačke ’Minska 2‘ u Donbasu će veoma brzo biti nastavljene borbe – navodi list reči Pušilina.

U sredu su se učesnici Kontakt grupe za rešavanje situacije u Donbasu sastali u Minsku i kako je saopštio predstavnik Luganske Narodne Republike Vladislav Dejnego pregovarači nisu mogli da se dogovore o razmeštanju snaga.

Sputnjik
Foto: Twitter/EuromaidanPress

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter