Izvor:
04.08.2016 u 20:26
0

JEREMIĆU ŠANSE SVE VEĆE: Pusićeva povukla KANDIDATURU!

Bivša ministarka za spoljne i evropske poslove Hrvatske Vesna Pusić odustala je od kandidature za Generalnog sekretara UN, a u pismu upućenom javnosti, dan uoči drugog kruga glasanja, napisala je da smatra da njene šanse za tu poziciju nisu realne.

Pusićeva se, naime, nakon prvog kruga glasanja za kandidata za Generalnog sekretara UN u Njujorku našla na začelju. Ona je navela da su svi njeni javni nastupi i intervjui u vezi s tom kandidaturom dostupni na društvenim mrežama i internet portalima.

– Bilo mi je veliko zadovoljstvo i izazov da učestvujem u tom istorijskom događaju i da iskreno i argumentovano zastupam svoju viziju budućeg razvoja UN – navela je Pusićeva, između ostalog, te dodala da je novi postupak privukao niz kvalitetnih kandidata – 12.

-Jedan deo kandidata dolazi iz institucija UN-a, s dugim prethodnim iskustvom rada unutar same organizacije. Druga polovina ove grupe kandidata, uključujući i mene, su ljudi s velikim političkim i međunarodnim iskustvom, ali bez prethodnog iskustva rada u UN-u. Bilo je jasno da će se, između ostaloga, odlučivati i između ova dva osnovna profila, od kojih svaki ima svoje prednosti i nedostatke. Smatram da moje šanse za izbor na ovu funkciju nisu realne – navela je Pusićeva.

Objasnila je da je nakon prvog kruga izjašnjavanja u Savetu bezbednosti UN, postalo jasno da će izbor novog Generalnog sekretara ići u smeru kandidata iz same organizacije – osobe koja radi ili je radila u UN.

Tanjug
Foto: Twitter/CIRSD

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter