Izvor:
18.05.2018 u 01:16
0

OŠTRO PORUČUJU IZ PENTAGONA: Nema govora o smanjenju obima vežbi SAD i Južne Koreje!

Pentagon je saopštio da nema govora o smanjenju obima budućih vojnih vežbi SAD i Južne Koreje koje su izazvale gnev Severne Koreje uoči planiranog samita SAD i Pjongjanga.

Na pitanje da li se razmatra smanjenje obima budućih vežbi kako bi se poboljšala perspektiva pregovora, portparolka Pentagona Dejna Vajt rekla je da nije bilo govora o tome.

Severna Koreja je saopštila da je morala da otkaže razgovore sa Južnom Korejom na najvišem nivou, zbog toga što su održane vojne vežbe Južne Koreje i SAD, a zapretili su da će zbog tih vežbi otkazati samit sa SAD. Pentagon je juče saopštio da je vojna vežba sa Južnom Korejom rutinska i isključivo odbrambenog karaktera, nakon što je zbog te vežbe Pjongjang otkazao planirani sastanak na visokom nivou sa severnim susedom.

Pukovnik Rob Mening rekao je da je cilj te vežbe da poboljša sposobnosti SAD i Južne Koreje da deluju zajedno.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter