Izvor:
22.05.2018 u 13:39
0

POJAČANI SUKOBI U DONBASU: Ukrajinci digli most u vazduh, ima mrtvih! (VIDEO)

U istočnoj Ukrajini su u ponedeljak pojačani sukobi ukrajinskih i proruskih snaga, što je najgore eskaliranje sukoba od početka godine, saopštili su zvaničnici.

Ukrajinski diverzanti su uspeli da na teritoriji Luganske Republike dignu u vazduh automobilski i železnički most koji spaja Lugansk i Krasni Luč. Istovremeno je vojni vrh Donjecke Republike objavio da je ukrajinska armija pokušala proboj fronta prema Gorlovki.

Proboj nije uspeo jer su se napadači našli pod unakrsnom vatrom.

U štabu za ukrajinske operacije na istoku saopštili su da su dva vojnika poginula, a da je četvoro povređeno juče rano jutros u borbama u blizini sela Južnoje.

Proruske snage u Donjecku optužile su Ukrajinu za upotrebu teške artiljerije i tenkova za gađanje stambenih oblasti.

Kako su naveli ubijeno je četvoro civila, a četvoro je povređeno u Ukrajini protekle nedelje.

Zamenik šefa posmatračke misije OEBS-a Aleksandar Hag potvrdio je da su poginula dva civila, kao i da je troje povređeno u prethodnih sedam dana.

Konflikt između ukrajinskih i proruskih snaga počeo je 2014. godine povodom Krima i od tada je poginulo najmanje 10.000 ljudi. Kako se navodi, iako je 2015. godine potpisan sporazum u Minsku, koji je pomogao da se smanje neprijateljstva, sukobi se i dalje dešavaju.

Kurir.rs
Foto: Youtube-printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter