Izvor:
23.05.2018 u 12:37
0

POMPEO: Radimo na tome da se Tramp i Kim sastanu 12. juna!

SAD i dalje rade na tome da se istorijski samit sa Severnom Korejom održi 12. juna, izjavio je danas američki državni sekretar Majk Pompeo.

Obraćajući se posle sastanka američkog predsednika Donalda Trampa i lidera Južne Koreje Mun Džae-ina, Pompeo je novinarima rekao da bi Trampov sastanak sa liderom Severne Koreje Kim Džong-unom u Singapuru mogao da bude odložen.

Pompeo je dodao da Stejt department i Bela kuća i dalje rade natome da obezbede da su "potpuno spremni" za samit, sa istim ciljevima – denuklearizacijom Severne Koreje i stvaranjem uslova da ona ne predstavlja više pretnju po svet.

Američki državni sekretar rekao je da bi Severna Koreja mogla da profitira od američkih investicija i tehnologije, ako sprovede denuklearizaciju.

Tramp je prethodno rekao da 12. jun možda neće biti pogodan za njegov sastanak sa severnokorejskim liderom.

Predsednik SAD je to izjavio tokom susreta sa predsednikom Južne Koreje u Beloj kući, sa kojim se konsultuje u vezi sa planiranim junskim sastankom.

Tramp i Mun se konsultuju u trenutku kada je došlo do novog zaoštravanja odnosa između Seula i Pjongjanga, zbog vojnih vežbi koje SAD održavaju sa Južnom Korejom.

Severna Koreja je ranije zbog tih vojnih vežbi odustala od sastanka sa Južnom Korejom, a zapretila je i da će otkazati planirani sastanak Trampa i Kima u Singapuru.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter