Izvor:
25.05.2018 u 20:15
0

DOBRA VEST: Tramp zadovoljan saopštenjem Severne Koreje!

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je zadovoljan što je Severna Koreja saopštila da je još otvorena za razgovore nakon što je on iznenadno otkazao planirani susret 12. juna.

– Veoma je dobra vest primiti toplo i produktivno saopštenje od Severne Koreje. Videhcemo uskoro gde to vodi, nadam se dugom i trajnom prospretitetu i miru. Samo vreme (i talenat) će pokazati – napisao je Tramp na društvenoj mreži.

Severna Koreja je poručila jutros da je spremna da za pregovarački sto sa SAD sedne "u bilo kom trenutku i u bilo kom formatu", što se ocenjuje kao izrazito uzdržan i diplomatski odgovor zemlje inače poznate po gordoj ratobornosti.

Američki predsednik Donald Tramp odustao je juče od dugoočekivanog istorijskog susreta sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom, koji je bio najavljen za 12. jun u Singapuru, a tu odluku je, kako je naveo, doneo zbog Kimove retorike.

U pismu Kimu u kojem ga obaveštava o otkazivanju samita, Tramp je naveo da je Severna Koreja "izgubila veliku šansu za trajni mir", ali je istovremeno istakao da je spreman za pregovore u budućnosti.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter