Izvor:
26.05.2018 u 16:10
0

Na pomolu kriza u Evropskom parlamentu: Antonio Tajani u problemu zbog Zakerberga!

Vodeći poslanici Evropskog parlamenta naredne sedmice će održati privatni sastanak na kojem će raspravljati o javno održanom ispitivanju izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga koje je naišlo na velike kritike evroparlamentaraca, a posebno pokude će ići na račun predsednika te institucije Antonija Tajani koji je bio zadužen za taj događaj.

Briselski sajt politico.eu navodi da je, iako je Zakerberg u poslednjem trenutku pristao da se ispitivanje uživo strimuje na internetu, njegov format, koji nije predvideo dodatna pitanja evroposlanika na teme poput lažnih vesti i bezbednosti izbora, omogućio Zakerbergu da se izvuče s odgovorima koje su mnogi ocenili kao površne.

Navodi se da je stvar još gora kada se zna da je on satima bio pritiskan pitanjima u američkom Kongresu, dok je ispitivanje u Evropskom parlamentu trajalo sat i po.

“Zakerberg je došao u Parlament na sat i po da ne kaže ništa. Kako je Tajani na to pristao? Nije bilo vremena da ga pritisnu", kazao je neimenovani zvaničnik Evropskog parlamenta.

Drugi zvaničnik, koji takođe nije imenovan, rekao je da je ovo ispitivanje bilo "loša reklama Evropskom parlamentu".

Prema tvrdnjama više zvaničnika Parlamenta, rasprava o ispitivanju Zakerberga biće održana u četvrtak u Strazburu tokom sastanka Konferencije predsednika, vrhovnog parlamentarnog tela koje čine stranački lideri.

Prvi zvaničnik je naveo da će biti kritika na "način na koji je Tajani organizovao" događaj u kojem je učestvovao Zakerberg.

Kako navodi politico.eu, evroparlamentarci rade na sastavljanju preostalih pitanja koje nameravaju da pošalju šefu Fejsbuk, a očekuje se da će ova kompanija poslati nekog od direktora ili menadžera visokog ranga koji će odgovarati na detaljnija pitanja u Evropskom parlamentu, iako vreme tog ispitivanja nije još poznato.

novosti.rs
Foto: Twitter/Antonio_Tajani, Twitter/CNN International

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter