Izvor:
27.05.2018 u 22:33
0

TEMA SASTANKA EU: Pregovori o imenu Makedonije!

Jedna od glavnih tema na Savetu za spoljne poslove Evropske unije, koji je zakazan za ponedeljak, biće napredak u pregovorima o imenu Makedonije.

Ministri spoljnih poslova država članica EU sastaće se na redovnoj sednici Saveta, kao deo pripreme za samit EU zakazan za jun, prilikom čega će se odlučivati o preporuci Evropske komisije da sa Albanijom i Makedonijom otpočnu pregovori o pristupanju EU.

Šefica diplomatije EU će obavestiti ministre o trenutnom stanju pregovora o imenu Makedonije, dok će makedonski i grčki ministri spoljnih poslova Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov nastaviti sa pregovorima u Briselu, nakon runde u Njujorku.

MIA navodi da će Bugarska, kao zemlja koja trenutno predsedava EU, organizovati radni doručak 1. jula ove godine, kojem će prisustvovati Dimitrov i drugi evropski šefovi diplomatije.

Izvor MIA navodi da će to biti dobra prilika da se ministri EU upoznaju sa trenutnim stanjem pregovora.

Dimitrov će u ponedeljak i utorak boraviti u Briselu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter