Izvor:
09.06.2018 u 21:21
0

PUTIN POROŠENKU: Hitno oslobodite ruske novinare!

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je u telefonskom razgovoru s ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom hitno puštanje na slobodu ruskih novinara uhapšenih u Ukrajini, saopštio je danas Kremlj, prenosi TAS S.

"Posebna pažnja posvećena je humanitarnim pitanjima, uključujući razmenu pritvorenika. Vladimir Putin je naglasio neophodnost trenutnog oslobađanja ruskih novinara uhapšenih u Ukrajini", navodi se u saopštenju Kremlja.

U njemu se se dodaje da je "postignut dogovor da zaštitnici prava građana Rusije i Ukrajine posete ruske državljane koji su i dalje zatočeni u Ukrajini i ukrajinske državljane pritvorene u Rusiji".

TAS Snavodi da je telefonski razgovor inicirao Kijev.

Rojters je prethodno preneo da je iz kabineta ukrajinskog predsednika saopšteno da su ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Ukrajine Petro Porošenko razgovarali danas telefonom o zarobljenicima koji su međusobno zatočeni u dve države, saopšteno je iz kabineta ukrajinskog predsednika, prenosi Rojters.

"Porošenko je posebno pažnju posvetio ukrajinskim državljanima zatočenim u Rusiji, koji štrajkuju glađu", navodi se u saopštenju Porošenovog kabineta.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter