Izvor:
14.06.2018 u 07:57
0

MERKEL NA SASTANKU SA PREMIJEROM BELGIJE: Evropi je potreban jedinstven pristup migraciji!

Evropskoj uniji je potreban jedinstven pristup migraciji koji uzima u obzir interese svake države članice, rekla je nemačka kancelarka Angela Merkel, naglasivši da se Italija osetila kao da ne dobija dovoljno podrške od drugih članica EU.

– Veoma, veoma mi je važno da Nemačka takođe ne deluje jednostrano, već da sve što uradimo bude uredno, kroz razgovor i sporazum sa drugima, kako bismo istinski imali jedinstven evropski pristup – rekla je kancelarka na sastanku sa premijerom Belgije Šarlom Mišelom.

Merkelova je trebalo da održi sastanak sa najvišim zvaničnicima svoje Hrišćansko-demokratske unije i sestrinske partije iz Bavarske, koja želi da vraća migrante registrovane u drugim državama EU sa nemačke granice.Takav potez bi značio obrt Merkeline politike "otvorenih vrata" usvojene 2015. godine.

Italija je odbila da dozvoli brodu sa 629 migranata da pristane u njenim lukama, što je učinila i Malta, da bi Španija bila ta koja je na kraju prihvatila.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter