Izvor:
15.06.2018 u 06:29
0

ČEKA SE POTPIS LIDERA DVE ZEMLJE: Vlada Makedonije objavila sporazum o imenu sa Grčkom!

Makedonska vlada je razmotrila i jednoglasno usvojila izveštaj o rešenju za spor zbog imena između Skoplja i Atine i o strateškom partnerstvu između dve strane, nakon čega je donela odluku da sporazum objavi.

Sporazum je objavljen na sajtu makedonske vlade, rekao je portparol vlade Mile Bošnjakovski.

– Sporazum nosi naziv "Konačni sporazum o rešenju nesuglasica kao što je opisano u Rezolucijama Saveta bezbednosti UN 817 (1993.) i 845 (1993.) i o uspostavljanju strateškog partnerstva između strana" – rekao je Bošnjakovski na konferenciji za novinare.

Datum sastanka premijera Makedonije i Grčke, Zorana Zaeva i Aleksisa Ciprasa, na kojem bi sporazum trebalo da bude potpisan, još nije određen.

– Još informacija uslediće sutra, kada će biti saopšteno kada i gde će tačno sastanak biti održan – naveo je portparol makedonske vlade.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter