Izvor:
15.06.2018 u 14:24
0

EVROPSKA KOMISIJA: Grčkoj je potrebna pomoć da se nosi sa ogromnim dugom!

Potpredsednik Evropske komisije, Valdis Dombrovskis, izjavio je danas da je Grčkoj potreban "kredibilan paket" mera za pomoć da se nosi sa svojim ogromnim dugom kada u avgustu izađe iz osmogodišnjeg međunarodnog paketa pomoći.

Pomoć Grčkoj oko duga je jedan od ključnih elemenata o kojima se razgovara u okviru sporazuma o izlasku iz paketa pomoći o čemu se Atina nada da će postići dogovor s međunarodnim kreditorima na sastanku ministara finansija evrozone 21. juna.

Dombrovskis je rekao da je potrebna mera za dug koji bi olakšao teret u prvoj godini posle paketa pomoći da se osigura da Grčka može postepeno da se vrati na tržišta.

Grčka zavisi od međunarodnih kredita od 2010. i trebalo bi da izađe iz trećeg i poslednjeg paketa pomoći 20. avgusta.

Izvor: Kurir.rs
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter