Izvor:
17.06.2018 u 09:40
0

CIPRAS I ZAEV U PRESPI MENJAJU ISTORIJU: Vreme je da opet pevamo srećne pesme na Balkanu!

Danas, ovde na Prespanskom jezeru, počinjemo da pišemo novu srećnu pesmu, izjavio je na ceremoniji potpisivanja dogovora sa Makedonijom o imenu grčki premijer Aleksis Cipras. On je, u govoru, otkrio da je ljubitelj balkanske muzike.

– Došlo je vreme da opet pevamo srećne pesme na Balkanu, a danas se pravi prvi, smeli korak u ovom pravcu. Jednu takvu novu pesmu počinjemo da pišemo ovde u Prespi. Naš cilj jeste da ovu radosnu pesmu pevaju mnogo vekova mnoge buduće generacije, na našem i vašem jeziku, u našoj i vašoj zemlji, naš i vaš narod… Pesmu koja će slaviti mir – rekao je Cipras.

On je susret u Prespi okarakterisao kao "istorijski sastanak".

– Danas se nalazimo ovde gledajući u oči istoriju naših naroda. Nalazimo se ovde i da bismo nas dvojica izvršili našu patriotsku dužnost – rekao je grčki premijer.

Današnji dogovor Cipras je ocenio kao patriotski i pozvao građane obe zemlje da ga prihvate bez predrasuda. On je pomenuo i to da je prvi susret sa Zaevim imao pre šest meseci u snegom zavejanom Davosu gde je, po njegovim rečima, bilo mnogo hladno, "poput hladnoće koja je vladala u odnosima dve zemlje u prethodnih 25 godina".

Izvor: Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter