Izvor:
17.06.2018 u 11:44
0

POSLE POTPISIVANJA SPORAZUMA: Cipras prvi grčki premijer koji je posetio Makedoniju!

Aleksis Cipras, koji je danas posle potpisivanja sprorazuma u grčkom mestu Psaradesu prešao na makedonsku stranu prespanskog jezera, prvi je grčki premijer koji je posetio Makedoniju.

Odmah nakon potpisivanja "istorijskog sporazuma" o novom imenu Makedonije, Cipras i Zaev uputili su se gliserom na suprotnu obalu, u mesto Oteševo gde će se održati radni ručcak.

Dvojica premijera tamo će imati priliku da prošetaju obalom i porazgovaraju.

Osim njih u Otaševo su stigli i ministri spoljnih poslova Grčke i makedonije Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov, kao i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN Metju Nimic, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, evropski komesar za proširenje Johanes Han i podsekretar UN za politička pitanja Rozmeri Di Karlo.

U mestu Psarades na grčkoj strani Prespanskog jezera danas je potpisan spotazum između Grčke i Makedonije kojim se predviđa da novo ime bivše jugoslovenske republike bude Republika Severna Makedonija.

Sporazum o rešavanju makedonsko-grčkog spora oko imena i strateškom partnerstvu Makedonije i Grčke potpisali su šefovi diplomatija Grčke i Makedonije Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov u prisustvu premijera Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter