Izvor:
18.06.2018 u 09:40
0

OBUSTAVLJENO TEGLJENJE „HAKSA“: Havarisani turski brod još nije dopremjen do Trogira!

Turski teretni brod "Haksa", koji je ovog vikenda doživeo havariju u arhipelagu ostrva Jabuka na hrvatskom delu Jadranu, ipak, jutros nije dotegljen u Trogir, već je zbog nove pukotine zaustavljen 12 nautičkih milja dalje, kod ostrv Drvenika.

Tegljenje turskog broda je prekinuto noćas, kada je u brod ponovo počela da prodire voda, potvrđeno je iz splitske Lučke kapetanije. Obavljen je pregled broda i u toku je ispumpavanje vode iz mašinskog postrojenja kako bi se pronašla pukotina. Iz Lučke kapetanie tvrde da more nije zagađeno.

U ovom trenutku nije poznato kada će brod biti dopremljen do Trogira. Inače, brod prevozi oko 3000 metričnih tona sinter magnezita, koji se ne smatra opasnimm ali se na njemu nalazi i oko 70 tona pogonskog goriva i maziva. Za sada nije primećeno njihovo isticanje.

Osam od ukupno 13 članova posade turskog teretnog broda, odmah po havaraji prebačeno je u trogirsku luku.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter