Izvor:
19.06.2018 u 20:40
0

TRAMP ODUVAO MERKELOVU, ONA MU ŽESTOKO ODBRUSILA: Predsednik Amerike udario na Nemce, kancelarka mu žestoko odgovorila!

Nemačka kancelarka Angela Merkel demantovala je danas tvrdnje američkog predsednika Donalda Trampa koji je ponovio da je kriminal u porastu u Nemačkoj zbog priliva migranata.

– Moj odgovor je da je ministar unutrašnjih poslova nedavno predstavio statističke podatke o kriminalu, i oni govore sami za sebe. Vidimo blago pozitivan razvoj. Uvek moramo činiti više u borbi protiv kriminala, ali su brojke veoma ohrabrujuće – rekla je ona, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Nekoliko sati ranije Tramp je drugi put u dva dana preko Tvitera pisao da je kriminal porastao u Nemačkoj od kada je Merkel otvorila vrata svoje zemlje za više od milion tražilaca alzila od 2015. godine.

Američki predsednik je takođe tvrdio da nemački zvaničnici ne žele da broje te zločine.

U izveštaju koji se odnosio na 2017. objavljenom početkom maja, nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer pozdravio je to što je broj fizičkih napada na ljude i dobra 2017. dostigao najniži nivo od 1992. godine, odnosno od kada se vodi zajednička statistika za ponovo ujedinjenu Nemačku.

– Mi smo tu videli pozitivan razvoj dogadjaja, naravno da treba uvek da radimo više u borbi protiv kriminala, ali to su zaista bile ohrabrujuće cifre – rekla je Merkel.

Kurir.rs / Beta
Foto: Reuters / Hannibal Hanschke

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter