Izvor:
03.05.2016 u 15:36
0

POBEDILA SMRT: Beba spasena iz ruševina posle četiri dana

Kenijski spasioci izvukli su danas 18-mesečnu devojčicu ispod ruševina šestospratnice u Nairobiju, četiri dana od urušavanja u kojem je stradalo 23 ljudi, saopštila je danas kenijska policija.

"Dobre vesti! Dete staro oko godinu i po je spaseno živo u četiri sata izjutra i prebačeno u Nacionalnu bolnicu Kenjata", saopštio je kenijski Crveni krst, prenela je agencija AFP.

Crveni krst je naveo da je devojčica pronađena "u kanti, omotana ćebetom" i da je dehidrirala, ali nije imala vidljivih fizičkih povreda.

Dete je provelo 80 sati ispod ruševina zgrade, u kojoj je u jednosobnim stanovima živelo čak 150 porodica, a koja se urušila u petak. Upravnik policije u Nairobiju Jafet Kum je spasavanje devojčice nazvao čudom i dodao da spasilačke službe nastavljaju potragu za preživelima.

Zgrada, koja se nalazi u siromašnom naselju Nairobija Hurumu, bila je predviđena za rušenje iako je izgrađena pre samo dve godine pored reke, ali je nalog za iseljenje ignorisan.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/wsj

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter