Izvor:
22.06.2018 u 09:56
0

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA NEMAČKE UPOZORAVA MERKEL: Otkaz funkcioneru koji se brine za bezbednost i sigunost zemlje bio bi novina u celom svetu!

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer upozorio je nemačku kancelarku Angelu Merkel, sa kojom se spori oko politike prema migrantima, na posledice njegovog mogućeg otpuštanja iz vlade.

Zehofer je rekao da bi bila novina u celom svetu ako bi Merkelova otpustila jednog ministra koji se brine o bezbednosti i sigurnosti zemlje.

– Ja sam predsedavajući CSU, jedne od tri stranke u koaliciji, i delujem uz punu podršku svoje partije. Ako u kabinetu kancelarke nisu zadovoljni radom svog ministra onda bi trebalo okončati koaliciju – zapretio je on.

CSU je dala rok Merkelovoj do kraja meseca da u politici prema azilantima postigne dogovor na evropskom nivou. Ukoliko ne bude dogovora Zehofer je najavio da će, i pored protivljenja kancelarke, od početka jula, vraćati sa granice izbeglice koji su se već registrovale u jednoj drugoj zemlji Unije. Merkelova želi da postigne bilateralni sporazum sa evropskim susedima, koji bi omogućio da izbeglice budu vraćene sa granice i proterane u te države.

– Ako nema evropskog rešenja onda ćemo morati delovati nacionalno – objasnio je Zehofer.

On je rekao da je tri godina samo bilo govoreno o tome, a da je sada vreme za odluke.

– Ako kancelarki pođe za rzkom da se postigne evropsko rešenje niko neće biti srećniji od mene – poručio je Zehofer.

Izrazio je zadovoljstvo što je svojim najavama „probudio“ EU, dodajući da je u roku od samo nedelju dana postala vidljiva spremnost Evrope za razgovor o problemima.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter