Izvor:
24.06.2018 u 07:50
0

NIKOS KOCIJAS: Francuska i Holandija protiv Makedonije i Albanije u EU!

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas izjavio je da će se Francuska i Holandija verovatno usprotiviti otvaranju pregovora o pristupanju Makedonije EU i odbaciti kandidaturu Albanije na Savetu EU za spoljne poslove u Briselu, koji se održava juče i danas, i Samitu EU u četvrtak i petak naredne nedelje.

Kocijas je tokom konferencije za novinare na Rodosu rekao da su dve zemlje uložile prigovore.

Grčki ministar je rekao da su i Nemačka, Danska i Luksemburg u pismu izrazile sumnju da li su Makedonija i Albanija dovoljno napredovale da bi "zaslužile" otvaranje pregovora o pristupanju, ali da su kasnije povukle svoje sumnje. Holandski parlament u četvrtak je glasao protiv eventualne kandidature Albanije, ali se slučaj Makedonije odvojeno razmatra, dok nemački poslanici podržavaju pregovore sa Makedonijom, ali pod strogim uslovima.

Francuska je u potpunosti odbacila kandidaturu Albanije, a smatra da je ulazak Makedonije u NATO za sada "adekvatna nagrada".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Balkan_Bulteni

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter