Izvor:
24.06.2018 u 11:28
0

REŠAVANJE POLITIČKE KRIZE VEOMA VAŽNO: Kurc poziva Nemačku da se ujedini!

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc istakao je da bi bilo veoma važno da se u Nemačkoj reši politička kriza, koju su izazvali suprotni stavovi koalicionih partnera o politici prema migrantima.

Kurc je rekao da je unutarpolitički spor u Nemačkoj, koji je doneo mnogo negativnog sa sobom, uneo novu dinamiku u debati o migrantima.

– Taj konflikt je učinio potrebnim održavanje mini Samita i koji određuje teme na Savetu EU u četvrtak – uveren je on.

Što se današnjeg skupa tiče Kurc poručuje da će svi oni koji očekuju velike napretke biti razočarani.

– To je savetodavna radna sednica bez mogućnosti donošenaj odluka, na kojoj ne učestvuju važni igrači. Treba imati fokus na Savetu EU u četvrtak i tamo insistirati na punoj zaštiti spoljne granice EU – naglasio je on.

Što se Nemačke tiče, kaže da se čini da postoje podele između kancelarke Angele Merkel i ministra unutaršnjih poslova Horsta Zehofera.

– Mi taj konflikt možemo posmatrati samo spolja. Važno bi bilo da se Nemačka vrati ujedinjenoj politici – rekao je on.

Upitan na čijoj je strani podvukao je da se ne meša u nemački konflikt, a da po pitanju politike EU ima jasan stav, da želi snažnu zaštitu spoljne granice i novi mandat za Fronteks, kako bi se sprečilo u severnoj Africi kretanje brodova sa izbeglicama. Ilegalna migracija, prema njegovim rečima, je opasnost po Evropu. Ocenio je da podela u EU nastaje ilegalnom migracijom.

– Niko ne brani zemljama EU da dobrovoljno prime izbeglice, ali ne može biti da krijumčari odlučuju o tome. Odlučujuće je da imamo funkcionišuću zaštitu spoljne granice EU i da se prestane razgovarati o raspodeli izbeglica, koju nije moguće realizovati. Takođe iz unutar nemačkog spora ne treba napraviti konflikt EU – naglasio je Kurc.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter