parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

IZBORI U TURSKOJ: Pritužbe na neregularnosti, vlasti reaguju!

 

 

 Lider glavne turske opozicione partije, Kelam Kiličdaroglu, izjavio je da su se pojavile pritužbe na izborne neregularnosti na jugoistoku zemlje, dok je predsednik turske Izborne komisije saopštio da su vlasti preduzele "potrebne inicijative" posle navoda o neregularnostima na biralištima u jugoistočnoj Turskoj.

 Sadi Guven, predsednik Izborne komisije, rekao je da su pokrenute "administrativne i krivične" procedure, a Kiličdaroglu je prethodno pozvao zvaničnike zadužene za glasačka mesta da ostanu nepristrasni i da "ne zaborave da su državni službenici, a ne u službi političke partije".

  Na video snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama vide se ljudi kako glasaju u velikom broju na biralištu u gradu Surudž, u provinciji Sanlijurfa, gde su četiri osobe ubijene u tuči koja je izbila uoči današnjih parlamentarnih i predsedničkih izbora u Turskoj.

 Inače, Turska danas održava veoma značajne izbore, koji bi mogli da učvrste Erdoganovu vlast ili, pak, da ograniče njegove velike političke ambicije. Birališta su otvorena u 08:00 sati, a biće zatvorena u 17:00 sati po lokalnom vremenu. Na izborima može da glasa 56 miliona registrovanih birača i svoje listiće ubaci u 180.000 glasačkih kutija širom zemlje.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost