Izvor:
24.06.2018 u 20:17
0

MINI SAMIT O MIGRANTIMA: Merkel: Stvoreno nnogo dobre volje za rešavanje sporova oko migracija!

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je na današnjem samitu 16, od ukupno 28 zemalja Evropske unije, stvoreno "mnogo dobre volje" za razgovore o neslaganjima unutar EU koja se tiču migracija, prenosi AP.

Navodi se da su se Merkelova i još 15 evropskih lidera sastali u Briselu kako bi se izborili s imigracionom politikom koja je pravila podele u bloku otkad je više od milion migranata stiglo 2015. godine.

AP navodi da je Merkelova kazala da su se učesnici samita složili da spoljne granice Evrope treba da budu bolje zaštićene kako bi se sprečilo da ih ljudi ilegalno prelaze i naglasila da bi "sve zemlje trebalo da podele teret" i vezi sa migrantima.

Nemačka kancelarka je rekla da zemlje do kojih migranti prvo stižu ne bi trebalo ostaviti da se same izbore sa njihovim prilivom, ali da takođe novopridošle osobe ne treba da odlučuju u kojoj će evropskoj zemlji podneti zahtev za azil.

Tanjug

Foto: Twitter/EstadaoInter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter