Izvor:
12.07.2018 u 20:44
0

TRAMP ISTAKAO: Od Kima sam dobio lepo pismo!

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je danas na Tviteru pismo od vođe Severne Koreje, Kim Džong-una, koji je izrazio uverenje u "epohalni napredak" u odnosima te dve zemlje.

– Postignut je veliki napredak – naveo je Tramp na Tviteru, ističući da je dobio 'veoma lepo pismo' od Kim Džong-una. Pismo iz Pjongjanga datirano je na 6. jul.

Podsetimo, američki državni sekretar Majk Pompeo u tom periodu boravio je u poseti Severnoj Koreji.

Obe strane su se tada saglasile da je potrebno "razjasniti" neke elemente sporazuma za denuklearizaciju Severne Koreje, ali nije precizirano o kojim odredbama se radi.

Kim Džong-un je naveo u pismu da sastanak i deklaracija koju su potpisali u Singapuru predstavljaju "početak značajnog putovanja", dodajući da ceni "energiju i izuzetne napore" koje je Tramp uložio za unapredjenje odnosa SAD i Severne Koreje.

Američki predsednik i severnokorejski lider imali su 12. juna istorijski sastanak u Singapuru koji je završen potpisivanjem zajedničke deklaracije. Sporazumom koji su postigli predviđene su garancije SAD za bezbednost Severne Koreje i posvećenost Pjongjanga "potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva".

Kurir
Foto: Twitter/Donald J. Tramp

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter