Izvor:
15.07.2018 u 08:20
0

LIDERI DVE ZEMLJE RAZGOVARALI TELEFONOM: Erdogan sa Putinom podelio zabrinutost zbog Sirije!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, rekao da bi sporazum o obuzdavanju sirijskog konflikta mogao biti "uništen" ako sirijske snage napadnu pokrajinu Idlib na severozapadu Sirije, preneo je Rojters pozivajući se neimenovani turski izvor.

Erdogan i Putin razgovarali su, kako se navodi, nakon što su snage sirijske vlasti podigle zastavu Sirije u područjima u pokrajini Dara na jugozapadu Sirije, gde je nedavno okončana ofanziva protiv pobunjenika. Turski predsednik izrazio je zabrinutost zbog ophođenja prema civilima u toj pokrajini.

– Predsednik Erdogan naglasio je da je napadanje civila u Deri zabrinjavajuće i upozorio da će, ako režim Damaska napadne Idlib na isti način, sporazum iz Astane biti potpuno uništen – rekao je izvor.

Uz pomoć Rusije i Irana, predsednik Sirije Bašar al Asad ponovo je zauzeo većinu područja u Siriji, ali pobunjenici i dalje kontrolišu pokrajinu Idlib, dok paravojne kurdske formacije imaju položaje na dobrom delu istočnog dela Sirije.

Turska je prošle godine postavila nekoliko svojih položaja u Idlibu, u skladu sa dogovorom sa Rusijom i Iranom. Erdogan je naglasio da će izbegavanje "negativnih razvoja" u Idlibu biti važno u smislu podrške pobunjeničkim grupama da se pojave na planiranom sastanku u Astani planiranom za 30. i 31. jul, rekao je isti izvor.

Kremlj je potvrdio da će se Erdogan i Putin sastati na marginama sastanka zemalja BRIKS-a u Johanesburgu.

Izvor: tanjug
Foto: Twitter/anadoluagency

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter