Izvor:
16.07.2018 u 16:42
0

SUSRET TRAMPA I PUTINA U HELSINKIJU: „Naši odnosi nikad nisu bili gori, ali sada smo otvorili put ka miru“!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas, posle razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju, da konstruktivan dijalog sa Rusijom otvara nov put ka miru.

Tramp je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da je današnji sastanak početak jednog dugog procesa, uz snažni dijalog sa Rusijom.

"Naš odnos nikad nije bio gori nego sada", rekao je Tramp, navodeći da se sada, posle četvorosatnih razgovora u Helsinkiju, sve promenilo.

Ocenio je da je današnji dan bio veoma konstruktivan i da je sa Putinom dogovoreno da se razgovori nastave u budućnosti.

"Putin je dobar rival i to je kompliment", rekao je Tramp, ističući da daje prednost diplomatiji i angažmanu, a ne konfliktu i neprijateljstvu.

On je kazao da se moraju pronaći načini za saradnju kako bi se delili zajednički problemi.

Govoreći o odnosima sa Rusijom, rekao je da su se promenili i da su za aktuelni status bilateralnih odnosa odgovorne obe zemlje.

Naveo je i da je sa Putinom razgovarao o navodnom mešanju u američke izbore.

Prema njegovim rečima, američka istraga o ruskom mešanju je "katastrofa" za SAD, prenosi Rojters.

"Lako sam pobedio Hilari Klinton", rekao je Tramp i dodao da nije bilo dosluha.

Veruje i da su Putin i Rusija žele da okončaju problem koji se tiče zabrane nuklearnog oružja.

tanjug.rs
Foto: twitter/RT printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter