Izvor:
17.07.2018 u 10:59
0

SUSRET NAJVEĆIH NUKLEARNIH SILA: Tramp i Putin sumirali utiske posle susreta u Helsinkiju!

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je juče, posle susreta u Helsinkiju s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da ima veliko poverenje u svoje obaveštajce i da se "dve najveće nuklearne sile moraju slagati", dok je Putin rekao da je sastanak s Trampom bio "sadržajniji nego što je očekivao".

– Kao što sam rekao danas i mnogo puta ranije, imam veliko poverenje u svoje obaveštajce. Međutim, priznajem i da se, kako bismo izgradili svetliju budućnost, ne možemo isključivo fokusirati na prošlost – kao dve najveće nuklearne sile, moramo se dobro slagati – napisao je Tramp na Tviteru, uz haštag #Helsinki2018.

Američki predsednik se, inače, posle samita u Helsinkiju našao na udaru žestokih kritika kako demokratskih tako i nekih republikanskih kongresmena kod kuće, koji su njegove današnje izjave na konferenciji za novinare s Putinom ocenili kao "sramotne" i kao "propuštenu priliku da uputi snažno upozorenje u vezi sa mešanjem u izbore".

Istovremeno, ruski predsednik je, u intervjuu ruskoj televiziji Kanal jedan, rekao da su njegovi današnji razgovori s Trampom bili sadržajniji nego što je očekivao i da su se odvijali u "partnerskoj atmosferi".

– Nisam imao posebna očekivanja jer je to bio naš prvi pravi sastanak. U počeku je to ličilo na neku vrstu zagrevanja kako bismo konkretnije razgovarali prilikom budućih kontakata. Međutim, stvari su krenule u drugom pravcu – razgovor je bio zaista veoma sadržajan – rekao je Putin.

On je naveo da nisu odredili datum svog narednog susreta, ali nije isključio mogućnost da se sa američkim liderima sastane na marginama nekog azijskog foruma ili kasnije u Argentini, na samitu G20.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter