NOVA RUSKA ODBRANA: Za čuvanje granica dovoljno 100 aviona i jedna raketa!

 

 

Oko sto supersoničnih lovaca-presretača MiG-31K je dovoljno da se zaštite sve morske granice Rusije od pomorskih snaga potencijalnog protivnika, izjavio je vojni ekspert Aleksej Leonkov.

- Radi se o 100 aviona MiG naoružanih hiperzvučnim raketnim kompleksom klase vazduh-more 'Kinžal', a to je dovoljno da se zatvore sve naše morske granice - kaže ekspert.

 Leonkov dodaje da deset aviona MiG-31K mogu da pojačaju Baltičku flot, a isto toliko aviona danas dežura u pravcu Crnog mora. Međutim da bi se zatvorile granice Severnog i Tihog okeana potrebno je 3-4 puta više aviona.

 

 

Raketne komplekse "Kinžal“ će nositi i bombarderi Tu-22M3, podseća Leonkov, međutim ti su avioni za operativno, a ne brzo reagovanje, i zato su dalje od morskih grasnica.

Avioni Tu-22M3 će sa "Kinžalima” moći efikasno da se bore protiv nosača aviona potencijalnog protivnika. Bombarder će poneti četiri "Kinžala”, a to će mu omogućiti da značajno unapredi verovatnoću pogodaka važnih ciljeva koji su zaštićeni savremenim sistemima PVO-PRO.

 

Izvor: Kurir
Foto:Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost