Izvor:
20.07.2018 u 16:30
0

PALI ZBOG ONLAJN PREVARE: Šteta 18 miliona evra!

Posle šestogodišnje pripreme i koordinacije u međunarodnoj operaciji uhapšeno je 15 osoba osumnjičenih za onlajn prevaru kojom je naneta šteta do 18 miliona evra, saopštio je Europol.

U akciji od 12. do 15. juna pretražena je 31 kuća na Kipru, u Estoniji, Finskoj, Nemačkoj, Letoniji, Litvaniji, Švajcarskoj, Ukrajini i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Vođa ove kriminalne organizacije uhapšen je na Kipru, po četiri osumnjičena kriminalca privedena su u Letoniji i Finskoj, dvoje u Britaniji i po jedan u ostalim pomenutim zemljama, kao i još četiri osobe u Nemačkoj.

Od 2012. godine otkriveno je više od 35.000 slučajeva prevara na Internetu. U svim slučajevima razne onlajn kompanije naručivale su visoko kvalitetnu robu kreditnim karticama sa lažnim podacima preko mreže prodajnih agenata.

Primaoci ove robe, posrednici ili takozvane "mule" ponovo bi poslale pakete na nove adrese uglavnom u istočnoj Evropi.

Svi počinioci koristili su tajna imena i šifrovan pristup mreži, a isplata se vršila preko kriptovaluta.

Kurir
Foto: Twitter/ Radio Kameleon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter