Izvor:
21.07.2018 u 17:26
0

Izraelski predsednik sledeće nedelje u Srbiji!

Izraelski predsednik Ruven Rivlin će tokom sledeće nedelje posetiti Srbiju, piše današnji "Džeruzalem post".

Izraelskog predsednika će u Beogradu primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Rivlin će se sastati i sa predsednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković.

On će u Srbiji prisustvovati imenovanju nove ulice, koja će nositi ime Benjamina Zeeva (Teodora) Hercla, koga, iako je preminuo pre osnivanja moderne jevrejske države, smatraju ocem države Izrael. Time će se, kako se navodi, obeležiti činjenica da su Herclovi roditelji rođeni i živeli u Zemunu u vreme kada je taj deo Beograda pripadao Habzburškoj monarhiji.

"Džeruzalem post" ukazuje da se taj događaj imati "poseban odjek, imajući u vidu skorašnja politička dešavanja u Izraelu". Rivlin će u jednodnevnu posetu Srbiji stići u četvrtak ujutru, po završetku posete Hrvatskoj.

On u Zagreb stiže u ponedeljak uveče, pratnji ministra privrede Elija Koena i ministra poljoprivrede Urija Ariela, zajedno sa trgovinskom i privrednom delegacijom iz Izraela. Rivlin će se u Hrvatskoj sastati sa predsednicom te zemlje Kolindom Grabar Kitarović, premijerom Andrejom Plenkovićem i drugim tamošnjim zvaničnicima. Predviđeno je da on, tokom boravka u Hrvatskoj, poseti područje nekadašnjeg ustaškog logora smrti Jasenovac.

"Logor koji su uspostavile ustaše 1941. godine, bio je poznat po nehumanosti i divljaštvu prema žrtvama", navodi "Džeruzalem post".

List ukazuje da se broj ubijenih u Jasenovcu procenjuje od 600.000 do 1,4 miliona kao i da su različite istrage dolazile do zaključaka da je žrtava bilo manje od 100.000, ali da je generalno prihvaćeno mišljenje da je taj broj verovatno veći, a ne manji.

Blic.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter