Izvor:
22.07.2018 u 19:36
0

SUKOBI U KAŠMIRU: U oružanoj borbi ubijena tri pobunjenika!

U oružanoj borbi između indijskih snaga i pobunjenika na području Kašmira, danas su poginula tri pobunjenika.

Kako AP prenosi, policija je saopštila da je sukob počeo jutros nakon što su vladine snage ušle u selo Kudvani, na jugu Kašmira, jer su čuli da se pobunjenici tamo kriju i tako su uleteli u vatru. Ovi sukobi usledili su dan nakon što su ekstremisti oteli i ubili policijskog zvaničnika u istoj oblasti. Stanovnici navode da su vladine snage zapalile dve kuće civila u kojima su pobunjenici bili zatvoreni.

Region Kašmir nalazi se u zapadnom delu Himalajskog masiva na graničnom pojasu Indije, Pakistana i Kine, a ostaje teritorija oko koje se spore Indija i Pakistan, za koju obe države tvrde da im pripada.

U Kašmiru je duboko ukorenjeno antiindijsko raspoloženje, navodi agencija i podseća da se pobunjenici na toj teritoriji bore protiv indijske kontrole od 1989. godine zahtevajući da ili bude priznata kao deo Pakistana ili kao nezavisna država.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter