27°C

Beograd

POTRESNA ISPOVEST SUPRUGE DEJANA ČUROVIĆA: Verovali smo da će za šest meseci biti izlečen! (FOTO)

Srbija, ali i Holandija, gde je Dejan Čurović stekao status božanstva, u šoku su od prekjuče, kada je prestalo da kuca srce nekadašnjeg golgetera “Zemuna”, “Partizana”, “Vitesea” i “Groningena”. Popularni Ćure ostavio je iza sebe suprugu Jelenu, koja je otkrila detalje o životu skromnog i nenametljivog, ali nadasve omiljenog Zemunca.

Dejan i ja je trebalo da idemo 29. jula na godišnji odmor, nismo ni sanjali da nešto s njim nije u redu. On je bio sportista od glave do pete, redovno je trčao, radio sklekove i trbušnjake, igrao tenis i futsal i tek početkom jula je osetio znakove umora. Njegova sestra Irena, lekar po struci, tražila je da uradi analize krvi i tako smo 13. jula saznali da je Dejan oboleo od blažeg oblika leukemije. Prognoze divnih i nadasve stručnih lekara u Kliničkom centru Srbije bile su optimistične, verovali su da će za šest meseci biti potpuno izlečen. Međutim, došlo je do infekcije koja je bila kobna po mog lava, koji me je iznenada ostavio – uplakana priča neutešna Jelena, koja naglašava da je Dejan obožavao njeno dvoje dece iz prethodnog braka.

Čurovićeva udovica ističe veliku zahvalnost kompletnom osoblju odeljenja intenzivne nege hematologije KCS za svu negu i pažnju.

Do neba hvala lekarima Zoranu Rajiću, Goranu Milivojeviću, Tanji Dragišić, Mili Maneski, Darku Antiću i Milanu Todoroviću. Verujte mi, nigde u svetu ne bi imao bolje lečenje – zaključila je Jelena.

Dejan Čurović (51) sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Ispraćaju čuvenog golgetera do njegove večne kuće prisustvovao je veliki broj njegovih prijatelja iz sveta sporta, pre svega, predstavnika klubova u kojima je igrao.

Izvor: Republika
Foto: dejancurovic/Instagram

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar