18°C

Beograd

NASTALI POČETKOM DEVEDESETIH GODINA: Nekada je bio vođa najpoznatije grupe "Vampiri", a danas ga mnogi na ulici ne prepoznaju!

Nastali početkom devedesetih godina, bend "Vampiri" bio je jedan od najpopularnijih rokenrol bendova tih godina. Zahvaljujući novom naletu folk muzike, bend je prestao sa radom 1998. godine, a ponovo na kratko nastavio sa radom 2012. godine.

Osnivač i vođa benda bio je Aleksandar Eraković Era.

Njega su obožavale tinejdžerke, a on „Bitlse”, čijoj se muzici posvetio čim su „Vampire” s muzičke scene oduvali novi muzički talasi devedesetih godina. — Kao da su „Vampiri” bili juče, ili u drugom životu — priseća se danas Era i priča šta se desilo od tada:

- Svirali smo neko vreme po Evropi i shvatili da su se ljudi uželeli "Vampira" pa smo ih poslušali i odlučili da se vratimo - izjavio je Era.

"Vampiri" su pravili svoj veliki koncert u Sava centru 2012. godine, a objavili su jednu novu pesmu po imenu "Put za pravi put" 2015. godine.

Era više ne liči na Eru „vampira”, sada ima imidž „Bitlsa”, a najviše ga voli jedna tinejdžerka, njegova sedamnaestogodišnja ćerka.

Era je nedavno dao novi intervju u kome je pričao o kratkoj istoriji benda, uspesima koji su postigli, ali i novim naraštajima koji, kako kaže, ne cene umetnost koja je nastala pre njihovog rođenja.

- Nažalost mi prisustvujemo potpunom obesmišljavanju muzike, ovi današnji popularni autori i izvođači su rešili da nas liše i melodije i harmonije. Ostali su samo ritam i kompjuterski zvukovi koji ne znam kome prijaju. Pritom, glas, kao najlepši ljudski instrument koji je vekovima vrednovan, proturen je kroz "autotjun" i to ne liči ni na šta. Kako je moguće da se to na kraju nekome sviđa - izjavio je on kroz smeh za emisiju "Zdrava generacija."

Izvor: Blic.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar