11°C

Beograd

MALO KO JE OVO ZNAO! BOGDAN DIKLIĆ DOŽIVEO JE TEŠKU POVREDU NA SNIMANJU FILMA: Kolege nisu mogle nikako da mu pomognu!

Bogdan Diklić je na snimanju filma "Turneja", pre 11 godina nedaleko od Prijedora, ispalio rafal iz klašnjikova, a jedna od ispaljenih čaura pogodila ga je pravo u levo oko. U pitanju je, kako se navodi, bila manevarska municija, a kolege su odmah pritrčale da mu pruže pomoć.

Kako nije bilo moguće da mu se ukaže pomoć na terenu, producent filma i glumac Tihomir Stanić, direktor Slobodan Pavićević i reditelj Goran Marković povređenog Diklića odmah su stavili u automobil i odvezli u bolnicu u Prijedor, odakle je prevezen u Banjaluku.

Oftalmolozi su ga pregledali, konstatovali da je povreda oka teška i sanitetskim vozilom Diklić je prevezen na VMA. Kako se priča po kuloarima glumišta, Diklić od tada ima stakleno oko, ali o tome ne voli da priča.

Godinu dana nakon ove nesreće Bogdan je opet jedva preživeo! Naime, samo godinu dana nakon tragedije sa puškom, Bogdanu je pozlilo u toku predstave "Kandid ili optimizam" na Sterijinom pozorju pa je posle reanimacije hitno prebačen u kamenički Institut za kardiovaskularne bolesti.

U toj zdravstvenoj ustanovi mu je, navodi se, dijagnostikovana plućna tromboembolija, a kasnije mu se stanje naglo pogoršalo razvojem akutnog infarkta miokarda (srca).

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar