14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Stil.rs

OVO JE TEK SAD ISPLIVALAO O NAJLEPŠEM PARU STARE JUGE: Romantični početak ljubavi Milene Dravić i Dragana Nikolića!(galerija)

Po mišljenju mnogih, Milena Dravić i Dragan Nikolić bili su najlepši glumački par stare Jugoslavije.

 U vreme kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka zvezda, a Dragan je tek počinjao karijeru. Upoznali su se na snimanju filma Horoskop, a iz druženja se kasnije rodila i ljubav. Nedugo potom, rešili su da otpočnu zajednički život.

SUDIJE POLOŽILE ZAKLETVU: Prvi put izabrani na sudijsku funkciju

Venčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma "Kako su se volele dve budale", po tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak.

U retkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugome, uvek su isticali da im je bračni drug najveća podrška, ali i najstroži kritičar.

ŠVAJCARSK BANKA PERE NOVAC: Ko je sve umešan?

- Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi - rekao je jednom prilikom Dragan.

Velika ljubav dočekala je i starost. Na njihovom primeru može da se uči. Kako je sama Milena jednom prlikom rekla, njihova ljubav je bila i ostala mnogo više od onoga što je napisano o njima i ostala je uvek ponosna na ono što su imali. A imali su jednu od onih ljubavnih priča zbog kojih ponovo poverujete u pravu ljubav, koja može da traje ceo život, a sve je počelo sasvim slučajno.

NENAD BOROVČANIN OTKRIVA ZA HAPPY TV Ko će biti u Beogradu - Stalone, Holifild ili Roj Junior (VIDEO)

Dragana Nikolića decenijama javnost ubraja u najveće šmekere na našim prostorima, uprkos njegovim godinama.

Tumačio je preko 20 pozorišnih uloga u Beogradskom dramskom pozorištu i Ateljeu 212. Pamtimo ga u sledećim fimovima: "Mlad i zdrav kao ruža", "Kičma", "Nacionalna klasa", "Ko to tamo peva", "Banović Strahinja", "Nešto između", "Balkan ekspres", "Obećana zemlja", "Belo odelo", "Turneja", "Ni na nebu ni na zemlji". Jedna od uloga koja ga je proslavila je svakako uloga Prleta iz TV serije "Otpisani".

CRNKA I PLAVUŠA NA RATNOJ NOZI: Nataša SPUSTILA Sanju, a onda je IZBIO HAOS! (FOTO)

Svojim ulogama, skromnošću i ogromnim talentom osvojio je publiku širom regiona.

Iako su nas napustili, njihov lik će nastaviti da živi i bude prisutan među srpskim narodom. NJihova priča će zauvek biti primer prave i velike ljubavi koja traje do poslednjeg daha.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti