11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: HappyBSC

ŽIVOTNA PRIČA MIRE KOSOVKE ZA "GLAMUR SPECIJAL": Majku su ubili Albanci, a brat nastao! 2007. godina me je dotukla! (FOTO, VIDEO)

Mirjana Petričević, poznatija kao Mira Kosovka,  je bila gošća emisije "Glamur specijal".

Osamdesetih godina bila je jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije, u jednom trenutku se povukla, ali iza sebe ostavila mnogobrojne hitove.

- Rođena sam i odrasla u Đakovici. Detinjstvo mi je bilo specifično, jer sam rasla sa tri brata, nisam se igrala sa lutkicama. Igrala sam muške igre, a i muški su me vaspitavali. Prvi put sam izašla na korzo pre nego što sam došla na fakultet u Beogradu - započela je svoju životnu priču Kosovka. 

Kosovka je rado govorila i o svom detinjstvu, kako kaže, najlepšem periodu u životu. 

- Dezinformacija je da me je otac oblačio kao sina, šta će njemu muško, kada je imao tri sina? Nije mi smetalo što me oblače kao muško, naprotiv, imala sam vremena da budem devojka. Kao devojka, nisam bila nestašna - ispričala je Kosovka voditelju.

- Zamalo nisam poginula na reci. Uporno sam skakala, brana je pukla, i tako sam plovila do mosta. Uhvatili smo me na mostu, seljak me je baš dugo jurio - ispričala je Mira dogodovštine iz detinjstva.

Tokom gostovanja, nije mogla da se ne osvrne na rat na Kosovu 1999. godine. Ona je tada izbubila majku, ali i brata. 

- Rat 1999. nam je mnogo lošeg doneo. Porodica je morala da se iseli iz dve prelepe kuće. 1999. mi je majka ubijena, 1981 mi je nestao brat, on je u knjizi nestalih sa Kosova i Metohiji. Ali, i brat blizanac mi je umro 2007. godine, tada sam i prestala da se bavim muzikom - zaključila je Kosovka za Happy TV.

Gostovanje Mire Kosovke u emisiji "Glamur specijal" možete pogledati u videu ispod:

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti