Izvor:
16.10.2018 u 16:25
0

NA DANAŠNJI DAN PRE 11 GODINA POGINUO JE TOŠE PROESKI: Ceca, Kaliopi, Goca i Tijana s bolom pričaju o tragično nastradalom pevaču!

Na današnji dan, pre 11 godina, život je u 26. godini u teškoj saobraćajnoj nesreći izgubio Toše Proeski.

Prerano nastradalu balkansku zvezdu, koja je život izgubila kada se vraćala s nastupa u Hrvatskoj kod Nove Gradiške, nisu zaboravili najmiliji, fanovi koji svake godine na današnji dan organizuju niz manifestacija u celoj Makedoniji, posećuju pevačev grob u Kruševu, ali i kolege.

Anđeoski glas

Ceca Ražnatović često razmišlja o svom kolegi i sa setom govori o njemu. Kaže da je Tošeta volela kao brata.

– On je bio poseban čovek, veliki prijatelj i profesionalac. Ostali smo uskraćeni za jedan anđeoski glas, za jednog divnog i vaspitanog mladića i, ono što je najvažnije, velikog humanistu. Sećam se da, kada sam čula za tragediju, nisam mogla da dođem sebi. Vreme prolazi, ali sećanje na njega ne. I dalje sa velikim žarom i posebnom ljubavlju pričam o njemu. Kada čujem njegove pesme, osećam kao da je tu, kao da će se pojaviti iza nekog ugla. Bol za takvim prijateljem i kolegom nikada neće proći – rekla je za Kurir folk zvezda.

Toše je sa Gocom Tržan snimio duet „1.200 milja“. Ovu pesmu pevačica redovno izvodi na svojim nastupima.

– Voljeni nikada ne umiru. Njegov naslednik ne postoji. On je tu sa nama i sada, i uvek će biti – rekla je Goca.

I Tijana Dapčević ne može da zamisli dan, a da ne spomene Tošeta.

– Neverovatno kako vreme leti. Svaki dan ga pomenem, svaki dan pomislim na njega, čujem pesmu, isplačem se. Svake godine mi nedostaje sve više i više. Izgubila sam divnog prijatelja, divnog kolegu. Pamtim ga po osmehu, neverovatnoj energiji, talentu i toj mirnoći koju nam je svima ulivao – rekla je Tijana.

Tužni dani

Za sunarodnicu Kaliopi Bukle on je bio više od kolege.

– Teško je nakon toliko godina pričati o njemu i mislim da je moglo sve to biti drugačije. Sa njim bi danas ovaj svet bio mnogo lepši, a svaki dan bez njega je tužan – rekla je Kaliopi.

Njegovi roditelji i dalje izbegavaju svaki kontakt s medijima.

Sudbine

VOZAČ ODLEŽAO KAZNU, DEVOJKA SE UDALA

Vozač džipa u kojem je Toše poginuo, koji je bio i pevačev prijatelj, odležao je dve godine zatvora zbog nesreće koju je skrivio.

– Sa druge strane, tadašnja devojka i najveća ljubav Proeskog, rukometašica Andrijana Budimir, udala se pet godina posle njegove smrti. Ona je u stabilnom braku sa Johanom, ugostiteljem iz Skoplja s kojim ima dete.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter