Izvor:
19.10.2018 u 10:00
0

POSLEDNJE ZBOGOM NAJVEĆOJ DIVI SRPSKOG FILMA: Danas se od Milene Dravić oprašta cela nacija!

Diva srpskog i jugoslovenskog glumišta Milena Dravić biće sahranjena danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Komemoracija povodom smrti Milene Dravić biće održana prethodno na sceni "Danilo Bata Stojković" u Zvezdara teatru.

Među prvima stigli su Dejan Lutkić, Miodrag Krivokapić, Tamara Dragičević sa bratom Miodragom. Stigli su i Petar Benčina i Dejan Mijač. Stigla je i Milenina kuma Seka Sablić.

U Zvezdara teatar stigli su Milenine kolege Radoš Bajić, Vojin Ćetković, reditelj Šotra. Stigao je i Dragan Bjelogrlić.

Milena Dravić preminula je 14. oktobra u 79. godini nakon teške bolesti.

Milena Dravić je u Zvezdara teatru igrala 28 godina tokom kojih je ostvarila uloge u predstavama "Ptic i Ptica" (1987), "Urnebesna tragedija" (1991), "Kako potamaniti gamad" (1994), "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" (1996), "Moj otac u borbi protiv nitkova iz svemira" (1998).

Predstava u kojoj je najduže igrala je "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" koju je tokom 18 godina odigrala 314 puta.

Dravić je rođena 5. oktobra 1940. godine.

Glumila je u više od 100 filmskih ostvarenja i jedina je glumica sa ovih prostora nagrađena na Kanskom festivalu – za ulogu Kaće u filmu "Poseban tretman" po scenariju Dušana Kovačevića u režiji Gorana Paskaljevića.

Za ulogu u filmu "Jutro" Puriše Đorđevića dobila je "Zlatnu ružu" na Venecijanskom festivalu, a za ulogu u filmu "Prekobrojna" Branka Bauera "Zlatnu arenu" u Puli, čime je postala najmlađi laureat tog laskavog priznanja.

Dravićevoj je u Zvezdara teatru u decembru prošle godine uručen i "Dobričin prsten" za životno delo.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter