Izvor:
19.02.2019 u 16:11
0

OGLASILI SE LEKARI KOJI SU POKUŠALI DA SPASU ŠABANA ŠAULIĆA: Kralju narodne muzike pukla aorta i nije mu bilo spasa!

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj kada se u automobil u kojem je bio Šaban zakucao pijani Nemac velikom przinom.

Porodica bi trebalo ubrzo da može da vidi telo premunlog oca, navodi se u Bilefeldu i kaže da su od pogibije do danas njihove institucije u stalnom kontaktu sa Generalnim konzulatom Srbije koji je o svemu informisan. Navode da su predstavnicima konzulata i porodice bili omogućeni razgovori sa nadležnima u policiji, sa glavnim doktorom koja je vodila tim ukjučen u spasavanje nasih državljana, državnim tužiocem, predstavnicima pokrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova….

Policija je, prema navodima uključenih u slučaj pogobije Šulića, potvrdila da je auto u kome se nalazio pevač usporio zbog situacije na putu i da je drugi auto direktno naleteo na njih, tako da su udarili u bankinu.

Protiv Nemca, koji je izazvao udes, po službenoj dužnosti krivično se goni.

Kada je reč o medicinskoj pomoći, pruženoj Šauliću, doktor koja je vodila tim je, kako saznaje Tanjug, rekla da je Šaulić sam izasao iz kola, bio svestan i govorio, ali ga nisu razumeli jer je pričao na srpskom, ali su shvatili da se žalio da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršavalo.

Radi pripreme za transport, lekari su mu, prema nemačkim medicinskim standardima, dali sredstvo za uspavljivanje i uneli u helikopter, posle nesreće koja se dogodila u nedelju oko 6 sati i 45 minuta.

Odlučeno je da se Šaulić helikopterom prebaci u bolnicu, zbog procene doktora na licu mesta da je on bio najteže povređen. On je prebačen u najveću i najbolje opremljenu kliniku u Bilefeldu. Ostala dvojica njegovih saputnika, prebačena su u druge dve bolnice sanitetskim vozilima, kojih je zajedno sa vatrogasnim bilo 40 na mestu nesreće.

Nadležni u institucijama u Bilefeldu tvrde da je Šaulić dobio najbolju moguću uslugu hitne pomoći u Nemačkoj, koja ukljucuje prevoz helikopterom i čitav tim lekara.

U bolnicu u Bilefeldu stigli su oko osam sati ujutro, a posle reanimacije su morali da otvore grudni koš i tada su videli da je aorta pukla, što je medicinski nemoguće sanirati.

U nedelju u 10 sati i 25 minuta Šaulić je preminuo, piše u protokolu.

Lekari smatraju da je pojas u autu od siline udarca zategao to mesto, gde je došlo do pucanja aorte, a doktor, koja je vodila medicinski tim je o celokupnom protokolu spasa dala svoje mimljenje policiji.

Izvor: Kurir
Foto: Facebook/prntscreen/Šaban Šaulić-SJEĆANJE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter