Izvor:
01.10.2019 u 19:48
0

ZARKO LAUŠEVIĆ SE PRISETIO NEZGODA SA PUTOVANJA: Taksi nas je vozio u Titograd,a pošli smo u Valjevo!

Legendarni glumac Žarko Laušević, čija je životna priča – ispričana u (za sada) tri knjige – uzbudljivija od svih uloga u kojima je igrao, pisao je u svojim memoarima o mnogim događajima iz svog života, o kolegama, a jedna od najzanimljivijih urbanih legendi jeste kako su on i Miki Manojlović omrznuli avione.

Krajem te 1981. godine, Laušević je snimao svoj prvi film “13. jul” zbog kojeg je često putovao u Crnu Goru. Jedne večeri, kupe je delio sa Mikijem Manojlovićem.

Razgovarali su, priseća se Laušević, o tome da je bio u dilemi zbog čega putuju vozom, a onda mu je Manojlović ispričao zbog čega prezire avione.

– Ne znam tačno kada je to bilo, bio sam mnogo mali. Vraćao sam se sa roditeljima iz Dubrovnika za Beograd. Bio je to neki Douglas DC-3, mali avion. Upali smo u strašnu oluju, a ja sam sedeo sam, dok su moji bili napred. Tako sam hteo valjda. Nisam imao formiran odnos prema letenju, pa nisam imao ni strah…”, pričao je Manojlović kolegi, a onda se prisetio i da je tokom turbulencija, čovek koji je sedeo pored njega počeo da se savija ka kolenima i da kroz polutovorena usta kuka “kaćevajevo, kaćevajevo…-

Objasnio je Manojlović da nije znao da li je čovek bio iz Valjeva, ili je u Valjevu želeo da pogine, ali da od tada nije ušao u avion i baš u tom trenutku, njihov voz je ispao iz šina.

Laušević je cinično pitao “Kad će to Valjevo”, a taksi ih je odvezao u Titograd.

Sutradan je trebalo da pođu nazad u Beograd, a iako su Laušević, Miša Janketić i Marko Nikolić ubeđivali Manojlovića da krene avionom, on je ponovo odlučio da sedne u voz.

– Miko, dok se ti budeš klackao oko Bijelog Polja, ako prethodno ne iskočiš iz šina kod Mojkovca, mi ćemo piti viski u Stupici-, rekao mu je Laušević na rastanku.

A onda je avion kojim je leteo ka Beogradu otet, od strane “neke hrvatske družine”.

U njemu su bili poznati glumci i čitav prvi tim FK Budućnost, a dok je tog 29. septembra 1981. godine leteo od Atine, preko Tel Aviva, Kaira do Larna

kurir.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter