Izvor:
06.10.2019 u 11:48
0

POČELO SNIMANJE FILMA „SVETOZAR MILETIĆ“ : Ko će zaigrati u ulozi legendarnog ČIKA JOVE ZMAJA !

Snimanje igranog filma pod radnim nazivom „Svetozar Miletić“ u režiji Darka Bajića, sa Ljubomirom Bandovićem u naslovnoj ulozi, počelo je ispred Muzeja nauke i tehnike u Beogradu.

Ova istorijska saga po scenariju Milovana Vitezovića govori o uglednom advokatu i jednom od najznačajnijih srpskih političara u Austrougarskoj druge polovine 19. veka, jednom od najvećih boraca za prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Prva klapa pala je u prostoru u kojem se nalazi stara štamparija, jer je, pored ostalog, Miletić ostao upamćen i kao vlasnik, izdavač i urednih političkih novina Zastava, koje je pokrenuo 1866. godine, a koju je kasnije preuzela i njegova ćerka Milica (igraju je Anja Pavićević i Katarina Žutić), jedna od prvih boraca za ženska prava ne samo kod nas već i u svetu.

Jedan kuriozitet je da sam uspeo da nagovorim mog starog i dobrog drugara, glumca iz prvih mojih filmova – Žarka Lauševića, da igra Miletićevog kuma Jovana Jovanovića Zmaja. Meni je to veoma važno i izuzetno lepo – zaključio je Bajić.

Kurir.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter