Izvor:
15.10.2019 u 02:13
0

BILA JE NA IVICI SMRTI: Stvari koje NISTE znali o poznatoj GLUMICI! (FOTO)

Kristi Brinkli je rođena kao Kristi Li Handson 2.februara 1954. godine u porodici Herberta i Marjorie Hadson.

Roditelji su joj se ubrzo razveli, a majka se preudala za televizijskog producenta i scenaristu Dona Brinklija. Tada je bilo jasno da njen život neće proći nezapaženo.

Posle srednje škole odlučila je da se iseli iz porodičnog doma u Kaliforniji i krenula u ostvarenje svojih snova. Već s 18 preselila se u Pariz, kako bi upisala umetničku školu.

Naredne tri godine radila je kao pripravnik ilustrator s nekim od najvećih imena tog doba, no svemu je tome došao kraj već 1973. godine, kada ju je u pošti sreo američki fotograf Erol Savjer. Bio je fasciniran njenim izgledom, te joj je prišao i ponudio da snimi probne fotografije i upozna se sa čuvenim modnim agentom Džonom Kasablankom.

Iako su se svi divili njenoj lepoti i izgledu, sama Kristi nije bila uverena da ima ono nešto što je potrebno za bavljenje modelingom.

Njen sastanak s čelnicima Elite Model Managementa završio se pozitivno po i ona je brzo uplovila u modni svet, koji joj je na kraju postao i životni poziv.

Među prvim poznanstvima bila su joj ona s najboljim modnim fotografima Patrikom Demaršelierom i Mikeom Reinhardtom, a koji nisu krili oduševljenost njenom lepotom te su je spojili s Eileen Ford iz agencije Ford Models.

Kristi se ubrzo vratila u Kaliforniju, upoznala s Eilen Ford i dobila tri velike kampanje

Ali dani u Parizu nisu joj ostali u sećanju samo zbog poslovnog početka, već i zbog ljubavi. Zaljubila se u Džon-Fransoisa Alauksa, francuskog umetnika za kojeg se odlučila da se uda nakon samo nekoliko meseci poznanstva.

Tada je imala samo 19 godina, a njen prvi suprug ostao je uz nju od 1973. do 1981. godine.
A onda se dogodio preokret. 1979. godine i dobila je ponudu da snimi svoju prvu naslovnicu za Sports Illustrated, tačnije za izdanje Swimsuit. Koliki je uspeh postiglo to izdanje, govori i podatak da su urednici odmah nakon toga potpisali ugovor s njom da im bude zaštitno lice naredne dve godine.

Kako je njena karijera išla uzlaznom putanjom, tako je brak pucao.

Ali o tim godinama njenog života malo se zna, a retke su i fotografije supružnika.
Nedugo nakon razvoda započela je vezu s naslednikom carstva Moët-Chandon Champagne, Olivierom Chandonom de Braillesom.

Novog partnera upoznala je u Njujorku, na partiju tokom promocije njenog novog kalendara. Nažalost, ta veza nije potrajala, a godinu kasnije Chandon je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Do 1982. godine Kristi se već afirmisala kao jedna od najboljih manekenki u biznisu – u samo sedam godina snimila je 150 naslovnica časopisa.

Godinu dana kasnije, napravila je kratki izlet u glumačke vode, kada je dobila ulogu u filmu ‘Godišnji odmor snova’. Ali, uprkos pozitivnim komentarima, vratila se tamo gde se najbolje osećala – u modni svet.

Za nju je 1982. bila značajna i u privatnom životu. Odmor je provodila s prijateljicom, supermodelom Elle Macpherson i u to doba još nepoznatom Vitni Hjuston na Karibima. Devojke su uživale u izvođenju Bilija Džoela na klaviru, a Kristi nije mogla da skine pogled s njega.

S druge strane, slavni muzičar nije se mogao da se odluči između nje i Elle Macpherson, pa su započeli vezu tek nakon što je zatražio od Kristi da se pojavi u spotu za njegovu pesmu ‘Uptown Girl’.

Veza je postajala sve jača i par je ubrzo odlučio da stane na ludi kamen 1985. na jahti koja je plovila rekom Hudson. Romantična ceremonija, na kojoj je bilo 175 članova porodice i prijatelja, bila je kruna njihove ljubavi, a koliko je bio opčinjen svojom suprugom, Bili Džoel pokazao je posvetivši joj album ‘An Innocent Man’.

Iste godine dobili su i prvo dete, ćerku kojoj su dali ime Aleksa Rej. Ona je od roditelja nasledila ono najbolje – od majke izgled, a od oca neverovatni muzički talenat.

Nažalost, Bilijeva borba s alkoholom i depresijom postajala je sve teža, a iako je Kristi bila uverena da će mu pomoći i promeniti ga, to joj nije pošlo za rukom.

Ipak, iako je brak krenuo nizbrdo, on joj je doneo i neke dobrobiti jer se povećao interes za nju u modnom svetu ,te je u jednom trenutku postala jedno od najtraženijih lica.

Koliko je svet bio zaluđen njom, govori i to da je s Šeril Tiegs i Beverli Džonson dobila plastičnu lutku koje su bile napravljene po njima, a onda je dobila i svoj televizijski šou.

To nije dugo trajalo i nije krila nezadovoljstvo ponuđenim, a onda se u devedesetim sve okrenulo jer je modni svet zaludila etnička različitost, u što se američki šarm Kristi nije uklapao.
Ne samo da je počela da gubi poslovne angažmane, već je i njena porodica počela da oseća promene, naročito nakon što je Billi Džoel upao u finansijske probleme.

Sve su glasnija počela šuškanja da joj je neveran, ali on je to demantovao.

Ipak, 1994. objavili su da se razvode, ali su ostali prijatelji, ne rekavši nikada nijednu ružnu rieč jedno protiv drugoga.

Čak i pre nego što je razvod zvanično okončan, ona je uplovila u vezu s trgovcem nekretninama Ričardom Taubmanom, a svega nekoliko meseci kasnije par se verio.

Nakon što su preživeli pad helikoptera u Koloradu shvatili su da je život prekratak da bi čekali, te su odlučili da izgovore sudbonosno "da".

1994. Kristi je postala gospođa Taubman, a kao lokaciju za venčanje odabrali su mesto blizu onog gde se srušio njihov helikopter.

Na samom venčanju iznenadili su goste, otkrivši da čekaju dete. Godine 1995. rodila je sina Džeka Parisa, ali brak je ipak pukao. Samo dva meseca nakon njegova rođenja par je objavio da se rastaju.

Kristi nije dugo čekala na novu ljubav. Nedugo nakon razvoda srela je opet Pitera Koka, s kojim je sarađivala na početku karijere, ali budući da su tada bili u drugim vezama, hemiju koju su osećali morali su zadržati za sebe. Tek tada mogli da nastavite gde su stali u avgustu 1996. godine.

Izvor: stil.kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter