Izvor:
24.11.2019 u 02:21
0

TINEJDŽERKA POSTAJE RADIO VODITELJKA: Simbol borbe protiv globalnog zagrevanja na BBC! (FOTO)

Mlada švedska aktivistkinja za klimu Greta Tunberg će voditi emisiju na britanskom radiju Bi Bi Si (BBC) Radio 4, tokom božićnih praznika, saopštila je danas ta medijska kuća.

Šveđanka od 16 godina, koja je postala simbol borbe protiv globalnog zagrevanja i predložena za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir, biće jedna od nekoliko poznatih ličnosti koje će voditi emisiju na radiju koji je veoma popularna u Velikoj Britaniji.

Greta Tunberg će razgovarati sa nekoliko ličnosti koje se takođe bore protiv klimatskih promena a mlada Šveđanka je već sugerisala reportaže na Antarktiku i Zambiji kao i intervju sa guvernerom Engleske banke Markom Karnijem.

Pored nje, voditelji emisije na radiju između Božića i Nove godine biće Brenda Hejl, predsednica britanskog Vrhovnog suda koja je ocenila kao nezakonitu odluku premijera Borisa Džonsona o privremenom prekidu rada parlamenta.

Voditelj će biti i bivši glavni urednik lista Dejli Telegraf Čarls Mur koji će govoriti o slobodi izražavanja.

Ranijih godina voditelji su bili princ Hari, glumica Anđelina Džoli i naučnik Stiven Hoking.

Izvor: danas.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter