Izvor:
09.12.2019 u 16:06
0

ŠOK INTERVJU NAPRAVIO LOM Pukao lažni razgovor sa Goranom Bregovićem

Društvenim mrežama velikom brzinom proširila se vest o izmišljenom intervju sa Goranom Bregovićem u kojem muzičar hvali virtualnu valutu bitkoin. Ovo je, inače, drugi put u samo nekoliko meseci da je portal Vijesti postao žrtva zloupotrebe vizuelnog identiteta.

Osim zloupotrebe imena Gorana Bregovića, u lažnoj vesti se navodi i izmišljena izjava guvernera Centralne banke BiH Senada Softića u sličnom kontekstu. Podsećanja radi, u oktobru mesecu sa istim ciljem i na sličan način je zlopotrebljeno ime Vjekoslava Bevande, ministra finansija i trezora BiH.

– Ovo je već drugi put da nam se ovo dešava. Pozivamo istražne organe da se sankcionišu neodgorni pojedinci ili grupe koji su pokušali da lažnu vest prikažu verodostojnom tako što su zloupotrebili vizualni identitet i logo portala Vijesti.ba. Mi smo 11. oktobra se i zvanično ogradili na portalu od te lažne vesti, a od policije još uvek nemamo povratnih informacija vezano za ovaj slučaj – izjavila je novinarka spomenutog portala Nevena Ćosić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter